6A6 6666

19. 04. 2011 8:30:22
Exkluzivní registrační značka, nebo jenom rudá závist, bledá tváři? Byl snad někdo znevýhodněn, když tuhle značku dostal synáček úřednice? O co byl připraven? Jakou přidanou hodnotu má "pěkná" kombinace čísel?

Díky nějakému panu Sedláčkovi byla rozvířena debata o "protekčních" registračních značkách. Jo - původně se jim říkalo protekční, to až teprve nedávno, když se do toho zapojily televize a zpravodajské křišťálové servery, se z toho staly exkluzivní značky.

Na značce 6666 není nic exkluzivního. Možná tak pro závistivce a pro ty, kteří si myslí, že člověk s takovou značkou něco znamená a "hele to je nějakej frajírek vole no jó, protekční espézetka 2222.. kolik ho to asi stálo?.."

Co když ho to nestálo nic? Když jsem přihlašoval auto, za přepážkou byla shodou okolností maminka mýho spolužáka z gymplu, která mi sama od sebe nabídla hezký číslo. Nechtěl jsem ho. Nechci se dožít naschválů od závistivců.

Moje maminka má obyčejný, francouzský auto za 300 tisíc a má na značce kompletní postupku i přes to, že na úřadě vůbec nebyla. Značky jí zařizoval prodejce, a jelikož se mu maminka líbila, tak jí sehnal takový čísla. Lidi jí teď akorát dělaj naschvály.

V čem tkví exkluzivita těch čísel??

Pane Sedláčku, ptám se Vás, když dá úředník kolegovi úředníkovi na auto 6A0 0000, jakou újmu Vám tím způsobil?? O co Vás znevýhodnil? Myslíte, že se kolegové úředníci na magistrátu mezi sebou uplácejí kvůli značkám?

Jasně. Je možné, že to leckdy funguje za peníze. Jenže to bude chtít nejdřív dokázat.

Znám několik lidí s pěknými čísly na autech, kteří prostě jenom poprosili úřednici. Úřednice vyhověla, protože jí bylo uplně jedno, jestli přidělí 2697, nebo 2323, a z toho člověka je teďka protekční hovado, zazobanej podnikatel a bůhvíco ještě.

V článku je na fotce Peugeot 306, na značce má 0306, a někdo si opravdu myslí, že to je protekční hovado??

Když má úřednice syna, kterej přihlašuje auto, a ona mu dá pěkný číslo 1111 - koho tim znevýhodňuje? O co nás ostatní motoristy připravuje?? Jakou má sakra značka s postupkou přidanou hodnotu??

Co když přijdu na přepážku, a tam bude sedět ženská, se kterou jsem se shodou okolností včera bavil ve frontě na zmrzlinu? Co když jí poprosim, jestli by tam neměla pěkný číslo? Budu protekční hovado? Koho tím okradu a znevýhodnim a jak?

Jestli je to za peníze, je to špatně. Nejdřív to ale dokažte. Že jsou ty značky na luxusních kárách? Lidi s luxusníma autama většinou nečekaj na úřadě frontu. Maj na to lidi, maj na to správce vozovejch parků, který prostě chtěji udělat šéfovi radost. (i když jakou?) .. takovej správce vozovýho parku chodí na úřad denně, a toho úředníka prostě zná.

Značky stojej pokud vim 1200 korun. Nemam snad za ty peníze právo chtít zboží, který se mi líbí? Když kupujete štěně, losuje Vám ho chovatel, nebo si vyberete to, který se Vám líbí?

Když přijdete k řezníkovi, koupíte si oschlej bůček, nebo řeknete, zda by Vám řezník nemohl dát lepší?

RZ 2323 je tady pod oknem na červený Fábii. Vedle stojí šedej Passat s číslem 5454. O kus dál na parkovišti zase starej Espace s číslem 6A8 6867.. NO A CO?

V čem je ta značka lepší, že závidíte??

Autor: Jakub Dvořák | úterý 19.4.2011 8:30 | karma článku: 17.43 | přečteno: 2397x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.89 | Přečteno: 628 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.60 | Přečteno: 2186 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 299 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.35 | Přečteno: 216 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 280 | Diskuse
Počet článků 67 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3110
jsem svobodný člověk. chci říkat, že svoboda je důležitá, avšak né na úkor svobody někoho jiného.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...