re: Podvod zvaný úrok

12. 01. 2011 7:42:00
mentální analýza zblblého analytika, který ještě nevystudoval, ale vrchovatě nacpán poučkami od svých vzorů chrlí sračky.

Gigantický kapitál americkým a jiným bankám evidentně nestačil ani na to, aby přežily. Banky „přímo“ hmotný „proces“ netvoří, ale tvoří ho nepřímo. Tvoří trafikant reálný produkt? Nedělá přeci nic jiného, než že nakoupí noviny a ty zase se ziskem prodá. Ve skutečnosti je však jeho služba užitečná, jelikož by bez něj obstarávání novin bylo o mnoho složitější. Ve vyspělé společnosti je právě velký podíl těch, kteří se na výrobě podílí nepřímo a těmi jsou i banky.

Trafikant nakoupí noviny (a zaplatí daně a prodejci marži), a zase je prodá. Banka nakoupí peníze??? Nebo co má znamenat tohle srovnání? Banka peníze nenakupuje, banka své peníze pouze prodává. Peníze získává kromě jiného defacto bezplatně, a ještě ze svých chlebodárců ždíme poplatek za vedení účtu. Protože já jsem banka, vedu tvůj účet a za tuhle službu mi zaplať. Co na tom, že díky tvejm pár milionům můžu za plentou rozjet bůhvíjaký kšefty a udělat z milionu miliardu? Je to stejnej princip jako koncesionářský poplatky u ČT. Já jsem televize, ty zaplať 70 korun.. Co na tom, že když se nebudeš dívat, přijdu o reklamu v hodnotách miliard?

-- „Jedním z možných cílů k dosažení potřebné rovnováhy je nová forma banky se statutem neziskové organizace.“ --

K čemu by tato banka sloužila? K půjčování peněz?

Správně, k půjčování peněz. Nejspíš bezúročnému. Žádná roční procentuální sazba nákladů...nic. Banka ty úroky nepotřebuje. Banka má od českýho člověka průměrně nějakejch 20 tisíc měsíčně, který má možnost zúročit jinde.

--„Mít stále na paměti, že jakákoliv půjčka peněz je falešná podvodná soutěž, kterou právě vy nemusíte vyhrát a i když se vám to podaří, mějte na paměti, že jen za cenu, že někdo musel prohrát. To samé platí o akciové burze v jakékoli podobě“--

Ne, ne a ne...

Zřejmě ti, študente, někdo podobnym způsobem opravil písemku. Takže Ano, ano, ano... a proč? Někdo totiž opravdu musel prohrát, aby banka získala peníze, které tobě výhodně půjčí. Na tom nic nezměníš. Tahle věta říká pravdu a ty nejsi schopen ji vyvrátit.

--„Stát by měl být ve své zemi hlavním garantem výrobního potenciálu, neboť tato oblast je základem celé ekonomiky a je tvůrcem hmotného majetku, ze kterého následně čerpá vytvořené hodnoty celá státní ekonomická struktura.“--

Takže komunismus? To mohl autor napsat rovnou.... Ale šlo by to naopak i pochopit jako liberalismus, pokud bychom nahradili slovo garant slovem ochránce, ale vzhledem k předešlým názorům autora bych si tipnul spíše to první.

Ano, komunismus. Nechci ho, ale přesto vím, že jiné řešení zatím neznáme. Autor se ve svym článku víceméně snaží poukázat na to, že finanční systém jak ho známe vede k vytvoření superfinančníka. Jednou se prostě narodí někdo, kdo zdědí za pár mega a bude tak šikovnej, že za svůj život nahromadí tolik prostředků, že si bude moct koupit celou planetu a k tomu ještě pozemek na měsíci. a věř mi, že znám inženýra ekonomie, kterej si ho za dvojku koupil. A to je zcela reálná věc. Když máš jeden den 2 koruny, druhej den můžeš mít dvacet korun nebo třeba 2 tisíce. když máš 2 miliony, druhej den můžeš mít klidně 20 miliard. Rozdíl rychlosti postupu je zjevnej. Podivej se na ekonoma Grosse, jak mu to krásně vyšlo...Bohužel jedinej komunismus zatím tohle eliminoval. I když víme z praxe, že to naštěstí moc nefungovalo díky ziskuchtivejm sráčům, jako je dneska třeba pan Gross.

Vzhledem k tomu, že hodlám mít rodinu, a hodlám se mít dobře a hodlám dělat všecko proto, aby se i moje rodina v budoucnu měla dobře, tak budu i já ziskuchtivym. Neznám jinýho živočicha, kterej by nebyl v jádru ziskuchtivym, je na tom postavena evoluce, v které není pro komunismus místo. Proto kopni do prdele každýho, kdo vysloví magickou formuli "zločin proti lidskosti", protože lidskost je výmysl kohosi, kdo si myslel, že je víc než opice. Hodlám být ziskuchtivým, zachovám si při tom slušnost a ohleduplnost (podělanou lidskost), a postarám se o rodinu. Je to pro mně větší hodnota, než žít v askezi a při pohledu na hladovějící děti si říkat, jak jsem dobrej.

A ještě jedna věc - ti superfinančníci budou zákonitě dva. Víš proč? Můžeš mi to napsat do komentáře.

Autor: Jakub Dvořák | středa 12.1.2011 7:42 | karma článku: 11.64 | přečteno: 2132x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.06 | Přečteno: 559 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 300 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 67 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3110
jsem svobodný člověk. chci říkat, že svoboda je důležitá, avšak né na úkor svobody někoho jiného.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...